Sydney so far..

Så nå nyter jeg dagene i Sydney. Jeg har fått æ. ø og å på tastaturet siden jeg sitter på en mac. Digg! Joda, kan hende man endrer slikt på en vanlig data også, men det kan jeg ingenting om!

Søndag, mandag og tirsdag i Sydney var strålende vær. Jeg storkoste meg i norsk sommertemperatur.

Vi var i bursdagen til en gutt som het Ben på mandag. Han var en høy, blek og ekstremt keitete walisier. Jeg gjorde et tappert forsøk på å lære han heeeelt basic dansing, men det var ikke lett. Like etter jeg hadde gitt han en eller annen ide om at han kanskje kunne danse slang han Anne veggemellom på det tacky backpackerutestedet vi var på. Tacky tror jeg er ordet for dette var Sydneys svar på et utested på Karl johan. Men vi ble fulle og spiste verdens vondeste kebab etterpå og kvelden var grei.

Tirsdag fikk vi ideen om å dra ned til Sydney sentrum. Det var ganske varmt, men kledd i shorts gikk det fint. Jeg var veldig klein siden jeg overhodet ikke er vant til alkohol og følte meg ikke veldig vakker. Det var imidlertid alle de lokale! Det var nemlig Australiaday og alle var kledd i de fineste kjoler, hatter og høye hæler. Jeg gikk og misunte alle de fine kjolene og ønsket vi hadde en sånn dag i norge. Joda, vi har 17.mai, men det er jo til bunad, ikke til silkekjoler!

I går var det dårlig vær og jeg fikset masse ting på pcen. La alle bildene inn på macen her og så på noen av dem, men det er over 1100 bilder så jeg må nok sette av noen dager hjemme for å velge ut de beste. Jeg er uansett glad jeg tok med speilreflekskamera! På kvelden dro vi til et mikrobryggeri, Lord Nelson rett ved The Rocks som er området de europeiske først kom til. Der drakk vi godt øl sammen med tre andre utvekslingsstudenter.

Sydney er forresten en fin by. Den er grei å navigere seg i. Vi bor i ok avstand til en strand og til sentrum, og jeg har ukeskort på buss og båt så jeg kan reise rundt så mye jeg vil. Jeg henger på internett nede på den ene delen av skolen til Anne, kunstskolen, som ligger i Paddington. Denne bydelen er superkoselig! 2-etasjes hus med smijernsgjerder i fine farger, masse trær og koselige cafeer. Litt som west willage i new york som jeg forelsket meg helt i! Jeg må ta med meg kamera her en dag og ta bilder av de søte husene 🙂

I dag var jeg nede på dykkerklubben, Pro Dive for å ordne til PADI-kurset mitt. Jeg skal ta dykkerlappen her nede i Sydney for å være klar til vi kjører østkysten neste lørdag. Endestasjonen er nemlig great barrier reef og en 3-dagers tur der med mange dykk! Jeg har jo aldri dykket før så jeg er skikkelig, skikkkelig spent! Ellers kjører vi rett fra Sydney og til Byron Bay. Der skal jeg etter planen lære å surfe. Jeg skal i hvertfall gjøre et skikkelig forsøk!

Nå skal jeg dra hjem og plage Anne som holder på å fullføre kunstgreiene sine. Vi skal bort til Dawn, en venninne av Anne på mexicansk fiesta i kveld, men først må jeg ta min medical check for dykkeserfikatet og Anne må forelle meg hvor jeg skal dra.

Forresten så har jeg nå fått høre at jeg snakker Sør-Afrikansk engelsk fra en australier. Jeg pleier å fortelle om min adaptivitet når det gjelder aksent, og dette bekrefter vel bare teorien min. Jeg har forøvrig ikke lyst til å snakke Sør.afrikansk engelsk og må begynne å lete etter local people! 24 timer i Johannesburg, og diverse livhistorier fra sør-afrikanse eldre damer satte sine spor!

Jeg må forresten bare understreke at selv om det regner her går jeg i tynn bomullsgenser og det er meldt sol og 20 grader resten av uken. Dessuten kikket jeg innom yr.no og ser dere nesten er nede på 0 i Oslo…stakkars dere!

 

2 kommentar to “Sydney so far..”

  1. Joar Says:

    Bare pass på å så du ikke får australsk aksent, den klart styggeste aksenten av de offisielt engelsktalende landene.

    • Ronja Says:

      hmm….jeg liker australsk litt jeg golli. Men jeg ender nok opp i total forvirrelse etter aa henge med briter, amerikanere, mexicanere og tyskere. Ikke saa mange aussier jeg har snakket med

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: